apple_tv_2015

The new Apple TV
Appar är de nya TV kanalerna

Den nya Apple TV:en har gett oss ett ännu större förråd av appar och ett helt nytt koncept för multimedia platformer nämligen, spelande. Detta hotar den vanliga tv:en och slaget om vardagsrummet har börjat bli allvar. Slår Apple ut våran älskade och relativt nya Smart TV? Ja, om utvecklingen fortsätter då är svaret ja. Till exempel har 2,5 miljoner svenskar redan månadsprenumerationer på Netflix, HBO och Viaplay och företagen kommer inte att sluta expandera. Dessutom har folk vi sett en fördubbling av betaltjänster som Netflix bara under det senaste året. Appar tar långsamt över branschen.

Men vad har multimedia plattformar som inte den vanliga TV:en har? Förutom TV utan avbrott och ett skönt och smidigt operativsystem har Apple TV:en appar som har ett brett utbud där du själv kan välja exakt det du vill titta på utan att behöva betala för massor med olika kanaler där du bara kanske kommer hitta det du gillar. Du kan nu också spela snabbt och enkelt när du känner för det. Om företag i TV branschen tillsammans med Apple utökar sitt utbud av applikationer och i de kan en Apple TV göra det en vanlig TV kan göra och mera. Utan att TV:en då slår tillbaka är våran TV  för tillfället historia.

Slaget kommer att fortsätta tills ena laget vinner och tills förloraren kommer med en ny innovation. Apple har också extremt höga förväntnigar att leva upp till eftersom deras. Men ur ett TV perspektiv visar Apple på att de är på rätt väg efter höstens nya Apple TV där de har fixat de flesta brister som långsama sökningar och en fjärrkontroll som gjorde din upplevelse lite långsam och långtråkig.
Appar tar över det mesta som vi använder vare sig det är på din dator på TV:en eller på mobilen och Apple har använt sig av det och tagit in appar som vi använde varje dag appar som Netflix, HBO, Viaplay, Crossy Road och träningsaplar.

2019